Linda de Mol weer vrijgevig in Miljoenenjacht

Het nieuwe seizoen van Miljoenenjacht staat op het punt om te beginnen. Aankomende zondag gaat het inmiddels drieëntwintigste seizoen van de spelshow van start. Wekelijks ontvangt Linda de Mol weer vijfhonderd deelnemers van de Postcode Loterij. Ieder hiervan speelt voor de meest gewilde plek naast Linda de Mol door middel van een afvalrace. De finalist maakt namelijk kans op wel vijf miljoen euro, als hij of zij de goede koffer weet te kiezen. Nieuw dit seizoen is het tijdslot. Miljoenenjacht stond de afgelopen seizoenen om half tien, maar dit seizoen zal Linda met haar show een vroeger plekje krijgen. De spelshow gaat namelijk naar acht uur en neemt het daar op tegen onder andere het Journaal en De Reünie op Nederland 1, maar ook Penoza op Nederland 3 is een serieuze concurrent.

Iedere week gaat Winston Gerschtanowitz het land in om een nietsvermoedende Postcode Loterij-deelnemer thuis live te verrassen met dezelfde geldprijs als de winnaar in de studio. 
Vorig seizoen werd maar liefst € 329.000 gewonnen als hoogste bedrag in de studio. Met welke bedragen gaan de komende winnaars naar huis? De zenuwslopende spelshow, waarin ook aandacht is voor de goede doelen die de Postcode Loterij steunt, wordt natuurlijk weer gepresenteerd door Linda de Mol.

Naast het vertrouwde spel met de Gouden Koffers, is er dit jaar iets nieuws: Miljoenenjacht Bingo. Deelnemers van de Postcode Loterij kunnen dit spel gratis vanaf de bank meespelen. De nummers van de koffers die de finalist tijdens het finalespel opent, strepen loterijdeelnemers weg op een 12-cijferige Bingo-kaart. Iedereen in dezelfde postcode speelt mee met dezelfde Bingo-kaart. Heeft een postcode de kaart vol en dus Bingo? Dan winnen alle Postcode Loterij-deelnemers binnen de winnende postcode € 50.000 per lot.

In voorgaande seizoenen wist Linda de Mol met gemak twee miljoen kijkers te trekken met de show, maar nu het vroeg in de avond geprogrammeerd staat, is een iets lagere score ook acceptabel voor RTL 4.