Latest Photos

Nieuws:
Heb jij altijd al willen schrijven voor Zapnet.nl? Ga dan nu naar onze contactpagina en neem contact met ons op!

SBS 6 maakt Nederlandse The Biggest Loser

SBS 6 gaat een nieuw afvalprogramma maken en nu blijkt het te gaan om een format dat al bestaat. Het wordt de Nederlandse variant van het Amerikaanse programma The Biggest Loser. Het programma was ongeveer te zien in Nederland als De Afvallers, maar krijgt volgend seizoen de naam De Biggest Loser en de exacte regels van het origineel. Het gaat een strijd worden om het afvallen waarin diegene die het meest afvalt wordt beloont met een mooi geldbedrag. In het nieuwe seizoen gaat het niet om families, maar vele verschillende kandidaten die zo ver mogelijk gaan om hun ernstige begingewicht (extreem overgewicht) kwijt te raken. Je moet wel beter zijn dan je concurrentie, als je het minst afvalt van allemaal (in percentages) val je af. Uiteindelijk strijden drie kandidaten voor het mooie geldbedrag. In de Verenigde Staten is het format zeer succesvol, er zijn dan ook al veertien seizoenen gemaakt. Het programma is momenteel ook te zien in Duitsland en Australië.

Het is nog niet bekend wanneer De Biggest Loser op de buis verschijnt. SBS 6 weet duidelijk nog niet welke naam het programma moet krijgen, want het bestaat zowel uit Nederlands als Engels. Het programma zal waarschijnlijk nog een naamswijziging ondergaan, maar SBS 6 heeft wel laten weten dat het om een Nederlandse versie van de Amerikaanse serie gaat. In het programma, dat overigens verder vrij weinig weg heeft van Obese, is het meer een strijd om het geld en het verliezen van gewicht om beter te kunnen leven, maar niet alle kandidaten krijgen ook de kans om in het programma veel te kunnen afvallen, maar ze worden wel gestimuleerd om veel af te vallen door het geldbedrag dat valt te winnen. Dat is een groot verschil tussen Obese en The Biggest Loser. 

5 reacties:

 1. waar kan je inschijven

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. http://www.sbs6.nl/programmas/the-biggest-loser/overig/kandidaten-gezocht

   Hier kun je je inschrijven. Succes!

   Verwijderen
 2. Jammer dat sbs 6 weer met een nieuw afvalprogramma begint, terwijl ze bij het vorige programma de afvallers XXL de stekker eruit hebben getrokken. Alle kandidaten werden ineens aan hun lot overgelaten. Heel veel energie en tijd is er door deze kandidaten aan besteed. Opnames, foto's we hebben er nooit iets van terug gezien. Hopelijk worden de mensen voor het nieuwe programma beter begeleid dan de mensen van de afvallers. En mocht ook hier de stekker er weer voortijdig worden uitgetrokken, dan hoop ik dat ze beter worden behandeld en begeleid. Volgens mij beseft SBS niet eens wat overgewicht voor iemand betekent en wat een strijd deze mensen moeten leveren om af te vallen. Hoe kunnen ze dan een programma maken over afvallen.


  Ex afvallers XXL Miriam en Ingrid.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vind de naam niet passen aangezien obesitas een eetstoornis is. Je schrijft toch ook niet zo over anorexia mensen. De dunste loser. Terwijl iemand daaraan sneller dood gaat als iemand met obesitas. Ik ben slankste maar deze titel gaat echt te ver

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Vanavond start dit programma SBS. Erg benieuwd wat dit programma gaat onderscheiden van de andere afval programma's.

  BeantwoordenVerwijderen